Jag skulle lägga mig tidigt igår...Men jag har nog en Alfons Åberg som bor i min själ för "Jag ska bara...". Först somnade jag på soffan. Gick ut vid 21:45. Alla fjäderfän vallades, bars och låstes in (kycklingarna bars in), Snigeljakt, vattna i växthuset, dra upp lite ogräs, göra iordning ägg till mamma och pappa, vattna plantorna i glasrummet, betala ett par räkningar, svara på ett mail göra sig iordning för kvällen och vips så var klockan 23:20. Huvudvärken kom och gick under hela eftermiddagen och tills jag lade mig att sova.
Idag har det varit telefonsamtal, mail och sms och annat att fixa med. Tog en tur ut i trädgården med backen, kompostpåsar och sax. Idag blev det libbsticka, dragon, gräslöksblommor, oregano, timjan och salvia.


Potatisen har växt som ogräs. Måste fylla på med jord så att potatisen inte blir grön. Längtar faktiskt efter att få äta färskpotatis.

Har plockat svartvinbärsblad som ska rorkas och användas till te i höst/vinter.

Lade in timjan, oregano, salvia och gräslöksblommor i torkmaskinen.

Libbsticka ska jag också torka och göra pulver av istället för att använda buljong.

Tog reda på det jag redan torkat idag. Älskade gräslöksblommornas smak. Blir fott att strössla över sallader och annat.

Idag har en ung-tupps-usling rymt. Han har tydligen spatserat runt på byn. Visste inte hur jag skulle få tag på uslingen då han är extremt snabb och även kaxig. Har haft lite ågren över det hela dagen, men när jag gick ut och stängde vid 23 så var han hemna igen.

Dagens mat: Kycklinggryta med vitlök, senap och dragon, majs, gurka tomat.
Tisdag
Idag har det kläckts inte bara en, utan tre ankungar. Positivt överraskad. Men efter den här omgången så åker äggkläckningsmaskinerna undan. Nu är det nog för iår. Drömmen hade ju varit att ha höns/ankor som ruvar själva och visar sina kycklingar/ankungar hur livet fungerar, vad man äter och vad man aktar sig för. En fördel med att kläcka i maskin (och om man har mycket tid över) är att de blir så otroligt tama. Titta bara på Dagny och Dora, våra två knähöns som älskar att mysa, gosa och vill vara runt fötterna på oss för jämnan.

Har varit på ett möte idag där det kändes väldigt bra. Så nu håller jag tummarna. Återkommer länge fram om vad det handlade om. Var in till Avesta och hämtade paket på en klädbutik, handlade lite på Willys och ÖoB. Hem, äta mat, varva ner lite, sen kom mina föräldrar och hälsade på en stund. Tänk att man längtar efter dem fast man är vuxen. Det är inte så ofta som vi hinner ses. De är upptagna och vi är mest upptagna med att vara sjuka.
När jag skulle ut till hönsen och stänga så hade jag tappat bort en annan tupp idag. Blev fundersam. Jag kan ju inte låta hönshuset stå öppet över natten för att en tupp kanske kommer hem och riskera alla andra höns liv. Funderade på om jag skulle ta en tur runt tomten. Tänkte bara vända på matskålen innan, så den skulle stå åt rätt håll imorgon. Och vem ligger inte under matskålen lite tilltuffsad och rädd, jo den lilla tuppen. Skönt att han var hemma.
Molly har också varit på rymmen flera gånger idag och vi är osäkra på vart hon rymmer. Förra stället hittade vi av en slump och stängde igen. Problemet är att hon är så lurig, hon passar alltså på när vi inte ser vad hon har i kikaren. Lite av en ögontjänare. Men hon verkar inte ha något emot att bli lyft. Hon har till och med börjat "prata".
Dagens mat: Stuvade makaroner, falukorv, broccoli och rivna morötter.
Onsdag
Idag har jag varit på ett möte till där det också kändes väldigt bra. Velar fram och tillbaka. Livet är bra spännande igen och jag är tacksam för allt bra som händer. Efter mötet åkte jag till Västerby på jordgubbssjälvplocket. Jag kände jordgubbsdoften i luften. Så härligt. Jag plockade ungefär 4,5 kilo. Ska spara lite till midsommarafton på fredag. Till tårtan.



Så när jag kom hem så sorterade jag ur de finaste jordgubbarna. Jag sköljde dem, doppade dem i en blandning av ättika och vatten (1 liter vatten + 1 dl 12% ättikssprit). Lade dem på en kökshandduk att torka. Sedan lade jag hushållspapper i botten av en skål och lade i jordgubbarna när de torkat och in i kylskåpet.

De inte lika fina jordgubbarna kokade jag till sylt, så nu är syltförrådet påfyllt. Hemgjord sylt är den absolut godaste sylten.

Dagens mat: Paella (en svensk version)
Torsdag
En intensiv dag. Det har varit full fart mest hela tiden. Vaknade 04:45 i morse och kunde inte somna om. Sen har dagen rusat på. Först med djuromsorg och sen resten. Ett glädjande telefonsamtal, men berättar mer om det en annan dag. Iväg och småhandla lite akuta saker och hämta paket. Iväg på möte. Telefonmöte när jag kom hem. Lagade mat och fixade i köket.
Under kvällen bakade jag sockerfria muffins (banan istället för socker). Hoppas på att de blir goda för lillisen. Bakade även bottnarna till en pinocchiotårta. Skrivit handlingslista. Vattnat plantor, stängt in djuren och nattat dem. Känner mig väldigt trött idag.
Fyra ankungar blev det, två mörka och två ljusa. Lite ying och yang över det. Balansen är perfekt. Nu hoppas jag på att de ska må bra och växa fint.

Ninni-kanin har nu börjat visa intresse för oss människor. Luktar, kommer fram och tittar, äter ur handen och man får klappa henne utan att hon reagerar negativt. Hon ser nästan glad ut när vi kommer till henne. Och idag är vi fyra stycken som gett henne ordentligt med uppmärksamhet. Stora som små.
Dagens mat: Ugnsstekt lax med örttäcke, ugnsrostad färskpotatis, vitlöksmajonäs, gröna ärter, tomat, gurka och vattenmelon.