Idag har jag varit riktigt trött, men vi har haft fullt upp här i veckan. På förmiddagen var vi i en lekpark och sen har det varit "lugnt". Eftermiddagen gick åt till att göra ett långkok och svara på mail, i telefon och på meddelanden. Småplockat, tvättat, hängt tvätt och annat småpyssel. Har bestämt mig för att det inte ska hända för mycket idag. Ibland måste man kunna ta det lugnt. Ska sätta mig framför tv:n ikväll och ta det lugnt.
Dagens mat: Gryta och ris
Lördag
Däckade på soffan runt 20:30 igår. Vaknade vid 23 och fick masa mig ut och stänga in odjuren. De såg ut som att de såg ett spöke när de tittade på mig.

I morse när solen sken var vi ut och jag skördade lite örter och annat i trädgården. Perfekt att ha kompostpåsar att lägga skörden i. Enkelt att sortera och ta en påse i taget när man rensar och ska ta reda på allt.

Det blev piplök, gräslöksblommor, temynta, oregano och timjan idag. Kommer att kunna skörda hur mycket som helst tror jag.
Sen har förmiddagen gått åt till att ta reda på allt. Det tar längre tid än man tror. Började med att dela och lägga chilin som jag gade sedan innan längst ner. En blandning av 'Lombardo' och 'Cayenne'.

Gräslöksblommorna är så fina, tänkte testa och torka dem så kan man kanske strössla dem över någon sallad i vinter kanske.

Oregano luktar så otroligt gott, ska försöka ha lite sådant torkat också till vintern. Så slipper vi köpa det också.

Timjan är en krydda vi använder otroligt mycket här hemma, så det skulle jag nog behöva två stora pallkragar av.

Temynta har jag aldrig provat, så det vill jag ha till att göra te på i vinter. Mynta är gott över lag tycker jag. Fräscht.

Hackade ner dragonen och piplöken och sen hamnade de i frysen. Dragon har jag för mig inte blir så bra när man torkar och löken är enkel att frysa nwr. Zip-påsar är smidigt i frysen, för allt eftersom kryddorna (eller vad man har i påsen) så blir påsarna mindre och tar inte lika mycket plats som en plastburk. Sen går de väl att diska ur och återanvända om man är riktigt ambitiös.

Dock låter inte torkmaskinen pigg. Jag har säkert haft den i 10 år eller mer. Brukar mest torka svamp i dem, men iår tänkte jag utöka "torkeriet". Allt för att slippa köpa precis allt. Funderar på att köpa en riktig torkmaskin. En som kostar en del och som ska hålla länge. Jag brukar ju torka nästan alla trattkantareller som jag plockar. Finns mycket annat som jag också skulle vilja testa att torka.
Dagens mat: Grön ärtsoppa, kokt ägg och hembakt bröd
Söndag
Idag blev det en Camilla-dag. Sovmorgon, frukost. Fixa djur. Åkte till Falun och 'Majoren'. Köpte lite "måste-saker". Sen drog jag norr om Falun och köpte en kanin. Som jag har längtat efter att ha kanin igen (jag ska köpa en kompis till henne, ska ha en till gottis). Det blev en gotlandskanin som vi har döpt till Ninni. Lillisen blev jätteexalterad när hen fick se kaninen (och nej, hen ska inte få leka med kaninen, men ska få klappa när någon vuxen är med och kan se till att det går försiktigt till).

Hon är så fin och lite blyg, så nu ska vi bygga en relation med henne och det kommer att ta den tid det tar. Känner mig sådär mys-glad.

Har längtat efter kaniner sedan jag hade mina förra, som jag fick göra mig av med för att jag blev själv och flyttade till lägenhet.
Per fixade sushi till mig och kycklingspett till honom och så fick lillisen sin favoritmat. Har haft huvudvärk typ hela eftermiddagen. Tror att det beror på vädret. Ska försöka lägga mig tidigt idag.
Dagens mat: Sushi
Veckans ord: Quiche - En ostpaj