Camillas Lilla

Ruggugglor och Kanelbullens dag
Nu har mina damer börjat att rugga, dvs de byter fjädrar och när de gör det så slutar de lägga ägg under tiden. Jag driver inte mina höns till att värpa på vintern då jag inte vill köra slut på dem. Det blir en naturlig vintervila då de får följa naturens egna cykel nu när mörkret kommer. 
Åtta säregna damer som bråkar ganska rejält emellanåt. Dora, Lillan, Dagny, Debbie, Agda, Hönapöna, Lotta och Ärtan. Alla har sina namn och sina högst egna personligheter. 
Fick mer svamp av mamma och pappa igår, har nästan rensat klart. Älskar trattkantareller. Så god matsvamp. Har bett dem att plocka mer, då vi äter svamp så ofta vi kan. Vem kan motstå en riktig svamptoast med svamp som är ordentligt smörstekt?
I tisdags var det kanelbullens dag, så jag passade på att baka bullar till Pers stora förtjusning. Kryddar degenn med kardemumma. Fyller dem med riktigt (och rikligt) smör, en kanel- och sockerblandning samt en rejäl dos med vaniljsocker. Osunt goda blir de!
Per har fixat klart på uteplatsen, så nu är alla möbler ihopplockade och täckta inför vintern. Skönt att slippa tänka på det mer. Ska försöka tag i det sista i trädgården i helgen, så jag kan släppa även det.