Inkokta päron

Idag provade jag att koka in päron. De ska få ligga i lagen ett tag innan jag öppnar dem, tycker att inkokta päron ska serveras med löst vispad grädde. Plockade ju gråpäron hemma hos mamma och pappa och de är ju väldigt små så de blev svåra att kärna ur, jag tröttnade och bestämde mig för att kvarta dem istället och enbart sjuda dem i fem minuter. Man gör så gott man kan för att göra det bästa av situationen.
Receptet kommer från:
https://receptfavoriter.se/recept/ingefaerspaeron.html
 
Ingefärspäron
4 stora päron eller 8 mindre päron
Sockerlag:
7 dl vatten
3 dl strösocker
1/3 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
3 msk grovt hackad färsk ingefära
0,5 citron
1 bit hel kanelstång
 
Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Om du vill kan du dela dem och gröpa ur kärnhuset.
Skrubba citronen och skiva den.
Dela vaniljstångsbiten på längden och skrapa ur vaniljen i en kastrull. Lägg i vaniljstången.
Tillsätt vatten, socker, citron, grovt hackad ingefära samt kanel.
Rör om och koka upp lagen.
Lägg ner päronen i sockerlagen och låt dem sjuda i 15 minuter för päronhalvor och 25 minuter för hela päron.
Ta av från värmen och låt de svalna i lagen. Ska du spara dem i burk så lägg över i glasburk och sätt på lock. Se till att lagen täcker päronen.
Servera ingefärspäronen med vaniljglass eller vispad grädde.
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: