Gubbröra

Igår kikade jag och Per en snabbis på "Timjan, Tupp och Tårta" på Play och Per fick syn på när de gjorde Gubbröra. Han pratade om hur mycket han tyckte om det och att det var längesen som han åt det. Då tänkte jag att jag skulle göra det åt honom idag, han har fixat hemma på förmiddagen när jag jobbat. Monterat klart garderoben, dammsugit och vattnat blommorna. Så när jag kom hem från veckohandlingen började jag med att göra Gubbröra. Sen kom jag igång riktigt ordentligt. Det blev 'Jockes tacogratäng', 'Chili con Carne', 'Gubbröra' och en äppelpaj. Tänkte ge er receptet på Gubbröran idag och receptet på äppelpajen imorgon. Man kan inte få allt på en gång!
 
 
Gubbröra
Receptet kommer från: 
https://www.svt.se/recept/gubbrora-la-mannerstrom
 
3 st matjesillfileer
1 rödlök
2 hårdkokta ägg
1 knippe dill
1 knippe gräslök
1 dl majonnäs
2 msk creme fraiche 
(1 msk kapris, ogillar kaprissmaken så jag har uteslutit det)
 

1. Skär matjesfiléerna i tärningar.

2. Skala och finhacka rödlöken.

3. Skala och hacka äggen.

(4. Hacka kaprisen.)

5. Finhacka dill och gräslök.

6. Blanda alla ingredienser till röran väl. Smaka av med salt och peppar.

7. Servera gärna på knäckebröd och garnera med dillkvistar. Rosta gärna knäckebrödet lite extra i ugnen först.

 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: