Hallon- och björnbärspaj

Idag är det söndag och så kommer Viktor hit en sväng, så vad passar bättre än att bjuda på en Hallon- och björnbärspaj? Synd nog är både hallonen och björnbären köpta i en frysbox på ICA, hade varit roligare att plocka dem själv. Längtar faktiskt efter att få plocka svamp och bär, men med tanke på hur fort tiden verkar gå så står det nog inte på innan man är där!
 
 
 
Hallon- och björnbärspaj
250 g hallon
250 g björnbär
0,5 dl mjöl
0, 5 dl socker
 
1,5 dl havregryn
2 dl mjöl
100g smör
0,75 dl socker
 
Vaniljsås, glass eller lätt vispad grädde
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Nyp ihop havregryn, mjöl, smör och socker.
3. Blanda ihop björnbär, hallon, mjöl och socker.
4. Smörj en pajform och strö ut lite mindre än hälften av smulorna i bottnen.
5. Fördela hallon- och björnbärsblandningen i pajformen och strö över resterande smulor.
6. Sätt in pajen i mitten av ugnen och låt stå tills smulorna fått en gyllengul fin färg.
7. Servera pajen med vaniljsås, glass eller grädde.
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: