3 December - Mjölkchokladkladdkaka

Imorse vaknade vi till ett vackert vinterlandskap ❤️ Det blev en lång dag idag. Efter ett långt övervägande och några diskussioner så blev det ett möte idag ändå. Det gick bra och det kändes skönt att få det gjort. Men lillisen är väldigt trött, så en dag till hemma behöver hen innan vi kör igång livets vanliga hjulspår igen. 

Efter det åkte jag och veckohandlade. Skönt att få det gjort. Fixade även ett par ärenden. Det blev mycket mjölk då jag tänker göra risgrynsgröt till helgen. Har en familj som vräker i sig risgrynsgröt, så det är otroligt tacksamt att göra. Hittade också jättefina och mjuka julstrumpor (till och med antihalk på dem) som jag köpte, ett par till mig och ett par till Per (han fick ett annat mönster och färg).
Hittade ett recept på en 'Mjölkchokladkladdkaka' när jag satt och slösurfade på mobilen en kväll för ett par dagar sedan. Tyckte att det lät väldigt gott. Har tyvärr inte hunnit provsmaka den. Men doften är helt underbar.
Mjölkchokladkladdkaka 
200 g mjölkchoklad 
125 g smör
3 ägg
1,5 dl strösocker 
2,5 dl vetemjöl 
1 msk vaniljsocker 
2 msk kakao

Hacka mjölkchoklad i småbitar. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner den hackade mjölkchokladen i smöret. Rör tills du har en slät chokladblandning.
Elvispa ägg och strösocker i ca 30 sekunder. Rör snabbt ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner chokladblandningen.
Häll smeten i en smord springform med diametern på ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen i 175° tills kakan har stelnat på kanterna och är kladdig i mitten ca12-14 minuter. Låt stelna I kylen tills önskad konsistens. 
Receptet kommer från:
Alltommat.expressen.se - Madameedith - Mjölkchokladkladdkaka

Idag var det andra spännande fröer i julkalendern. Eukalyptus. En frösort som jag aldrig lagt en tanke på. Kul med lite annorlunda fröer. Ska läsa på lite om den. Har för mig att den används i buketter. 
Dagens mat: Rester 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: