Camillas Lilla

Gott Nytt År
Nu är det dags att knyta ihop det här årets säck. Ett berg-och-dalbane-år. Mycket har hänt. En del negativa saker och en del positiva saker. Vissa saker har man gråtit åt och andra saker har man skrattat åt. Livet är som jing och jang. Drömmar som slås i spillror och drömmar som slår in. Önskningar som går in och önskningar som känns riktigt långt borta. 
Vi har (som jag tjatat om) flyttat till ett större ställe vilket kommer att göra att jag kommer att kunna expandera odlingarna här hemma och även kunna få allt mycket mer symmetriskt och snyggt. 
Hönsen kommer att kunna få större utegård, vaktlarna kommer att kunna få hemodlad sallad och jag kommer att kunna skaffa kaniner. Ett provisoriskt växthus ska byggas till tomater, chilisar och paprikor. Jag planerar för fullt när jag får tid över om dagarna.
Dagarna är verkligen fulla från det man vaknar tills dess man lägger sig. Längtar till i vår när kvällarna kommer att bli ljusare, tills jag får börja sätta frön i jorden, tills vi kan sitta ute och äta och grilla.
Idag sitter vi hemma ensamma och kommer att vara ensamma. Vi vill inte dra på oss några förkylningar i vårt hem. Ingen covid, inget RS-virus, ingen magsjuka och ingen infulensa är välkomna innanför vår dörr. Samtidigt är det skönt med en lugn kväll. 
Vi har köpt marschaller som vi ska sätta fyr på istället för raketer. Jag känner mig så kluven till raketer. De är fina och titta på, men förstör miljön och skrämmer slag på djur. Antar att det kommer att skjutas mycket raketer i byn ändå. Men vi kör i alla fall marschaller. 
Jag har inte något nyårslöfte då de ändå bara bryts. Jag ska fortsätta jobba för att nå mina drömmar som jag alltid gör. Jag ska fortsätta att vara jag och jag ska fortsätta kämpa för saker som jag tror på.
Jag kände inte heller för att laga mat idag så jag beställde 3-rätters från ICA.
Förrätt: Skaldjurssoppa  toppade med kräftstjärtar och handskalade räkor.
Huvudrätt: Helstekt fläskfilé med pommes duchesse toppad med västerbottenost. Smörslungade grönsaker, en beasås och en rödvinssås.
Dryck: Alkoholfritt bubbel, julmust och lite öl.
(Alkoholfritt kan också vara väldigt gott, eller är det en sockerchock?)
Efterrätt: Vaniljpannacotta med chokladkrisp och hallonsås.
Fruktfat med exotiska frukter.
Ostar med kex och marmelader.
Har kokat en krusbärsmarmelad idag till ostbrickan senare ikväll. Receptet kommer här nedanför bilderna:
Krusbärsmarmelad med vanilj
400 g krusbär röda
200 g syltsocker
2 tsk vaniljpulver
Skölj och rensa bären från skräp och den lilla "piggen".
Koka bären med syltsocker och vaniljpulver. Tillsätt en skvimp vatten om det verkar bränna fast. En halv deciliter brukar räcka.
Vumma (mixa) marmeladen med mixerstav. Gärna i diskhon då det kan skvätta en del.ä
Häll upp i väl rengjorda burkar och förvara svalt och mörkt. När du öppnat burken ska den förvaras i kylen.


Från oss alla till Er alla
𝓖𝓸𝓽𝓽 𝓝𝔂𝓽𝓽 Å𝓻

🎉

och välkommen 
𝟤𝟢𝟤𝟥