Camillas Lilla

Kantareller och Strömavbrott
Måndag:
En ganska bra dag. Har varit hem till min mamma och hälsat på idag. Så skön känsla att komma dit. Tog en liten skogspromenad i min ensamhet och hittade svamp. Riktig terapi för själen. Har aldrig någonsin sett så mycket svamp på ett ställe, helt galet. Myggen var däremot helt vidriga.
Det blev 3,730 kilo orensat. Har rensat ett par timmar här hemma. Fick llte hjälp av Per. När kantarellerna var färdigrensade så vägde de 3.080 kilo. Helt galet hur mycket svamp det blev. Det tog ca 1 timme att plocka allt.
Efter att ha förvällt två stora överfulla kastruller så stekte jag lite och gjorde varsin svampmacka till oss. Hade på lite salt prästost. Kanske inte ser så mycket ut för världen, men så otroligt gott!


Tisdag: 
Vilken kaosdag. Började bra med strömavbrott 07:15 och utbrott (inte av mig). Ner i källaren och leta fram spritköket. Koka upp vatten under press och stress. En som var arg och förbannad under flera timmar och inget dög. Fram med spritköket och koka gröt. Tur att man inte blir handfallen utan lyckas lösa situationen trots en enorm stress. Då inser man att man ändå är ganska bra ibland, womanpower! Strömmen kom tillbaka 10:45. Sen har det varit fullt ös. Glömde ta kort när jag lagade frukost, hade förmodligen inte tid. (Är tacksam över att det inte var vinter och -20°). Tog en bild på en spindel, äcklig men fascinerande. Den försökte flytta in i brevlådan. Ett riktigt mansion för den! Enda bilden som jag tagit idag.
In på Teams för lita handledning vid 13. Har fortfarande inte hittat en sak som jag letar efter där. Kaos hela eftermiddagen. Slutade med att jag fick stänga in mig i ett rum. Har läst hela eftermiddagen och kommer att läsa hela kvällen. Vill ha ett kilo chokladbollar, då det känns som om min hjärna blivit överkörd av en bulldoozer.
Var ut till djuren och en vaktelhöna verkar ha fått slut på sin färgpatron. Spännande med vita ägg. Någon gång vill jag ha vaktlar som lägger olika färger på äggen, men nu prioriteras hönsen, då vissa sk bytas ut.

Onsdag: 
Ytterligare en kaosdag. Helt slut då natten till idag inte var lugn. Idag vaccinationssprutor, feber, ledsamhet. Kärlek i hjärtat. Eftermiddagen har tillbringats med att läsa, försöka förstå (gick inget vidare på vissa frågor) men har svarat och funderat så gott som jag har kunnat) imorgon seminarium och jag känner att jag får göra så gott jag kan.
Fixade snabbmat idag. Ett paket Kelda skärgårdssoppa. Blandade i hackad piplök, tärnad tomat, spenat, chiliflakes, svartpeppar och citronjuice. Lät det koka ihop i 10 minuter. Hällde i räkor som fick vara med de sista minuterna. Hade hembakat bröd med smör och prästost till. Riktigt gott! Det är tur att man kan piffa till färdigmat genom att lägga till andra råvaror och kryddor. Har påbörjat en veckohandlingslista också.
Tog lite pauser i läsandet och hittade en som sålde hönsägg. Blandraser. Men hon tog bara 15:-/st för äggen. Tupparna var Creme legbar och Fiftyfive Flowery guld som tydligen var ung, så inte säkert att han parat sig med hönorna. Hönsen som jag beställde ägg från var Creme Legbar (blåa ägg), Faverolle (synd att de inte var rasrena, älskar deras sätt att vara och existera på) och Hedemorahöns/Lohman, båda de raserna lägger tyvärr begia ägg. Så det kommer att bli ett hopkok av färger och utseende på avkommorna. Ska bli spännande att se OM något ägg kläcks. Får jag hönor kommer jag att sälja eller ta bort de svarta i höst/vinter.

Torsdag: 
Idag har jag fått undan lite saker som jag behövt göra. Det var riktigt skönt! Saker som har hängt över mig i några dagar. Så nu hoppas jag på att det kommer att bli lugnt på den fronten!
Hann ut på en liten runda i trädgården och fick smaka ett smulbär. Så himla gott! Nu har smultron, smulgubbar och vissa jordgubbar börjat om från början med blomning och att sätta ny frukt. Kul och få äta lite gott direkt ur trädgården.
Såg att en av stjärnflockorna fått fröer. Googlade lite snabbt och det stod att det var enkelt att sätta fröerna och få nya plantor. 
Tog in fröerna och skakde loss dem. Vek ihop ett litet kaffefilter och lade i fröerna där. Ska testa att sätta fröerna nu i september och hoppas att de gror i vår. Tänkte testa med hälften så jag kan testa och sätta resten i vår.
Har haft seminarium med skolan idag. Första gången för mig, nervöst och jag ogillar att prata i mikrofon och använda webbkamera. Blir blyg och nervös som attan. Det kommer att bli bättre ju fler gånger jag är med på dem.
Egentligen ska jag göra kantarellpaj och blåbärspaj idag till imorgon kväll då vi ska äta kräftor MEN vi får se. Har mycket att plocka ihop och det hände en olycka i soffan. Stod på klädseln att man inte fick tvätta den? Öhh, kommer det kräks så vill man väl tvätta. Blev vrång och tvättade ändå, i en låg temperatur. Hur kan man tillverka klädsel som INTE kan tvättas? Äckligt ju! Får se om jag blir tvungen att köpa en ny (begagnad soffa) efter det här. Sen har även jag börjat känna av halsen. Surt sa räven om rönnbären. Lite medgångar i livet TACK!