Camillas Lilla

Det kom ett brev på posten...
med lite olika fröer i. Nu har jag nog alla fröer som jag vill ha/behöver. Det enda jag funderar på är att grodda lite frön så jag får små skott att ha i sallader. Men det ska jag börja med när jag flyttat till lägenheten. Enkelt att ha i fönstren och pyssla om.
 
 
Jag tänkte att jag skulle börja äta mer vegetariskt och därigenom kunna köpa lite dyrare kött när jag väl äter kött. Känns som en bra kompromiss så länge jag inte har egna djur att slakta. Hursom helst så blev det zucchini, älskar det grillat på sommaren. Zucchinin är även god att göra vegetariska biffar av. Den brukar kunna ge väldigt bra skördar, vilket är tacksamt. Dock är det en F1 hybrid, vilket gör att man inte kan sätta fröna från den och förvänta sig att avkomman blir exakt lika som moderplantan man hade.
 
Dill kan jag inte vara utan, då den är väldigt god att ha till mycket, dels i kalla såser, som krydda till fisk, eller till färskpotatis. Finns många bra användningsområden för den. Det är även bra att låta dillen gå i blom och bli krondill, perfekt när man ska koka kräftorna eller lägga in gurka till exempel. Doften av dill är sommar för mig.
 
Mangold är också bra, man kan wooka den, eller använda bladen som spenat och stammen som sparris. Ju fler områden desto roligare tycker jag. 
 
Brytsockerärt är god att äta percis som den är, direkt från busken, men även god i sallader. Härligt krispig är den i alla fall.