Camillas Lilla

Hydroponisk tomatodling och Sparris
Måndag
Det blev sent igår, en bit efter 23, MEN jag är klar med uppgiften och skickade in den en vecka tidigare. Det blev 6,5 A4-sidor text indelade i lämpliga stycken. Nu kan jag koncentrera mig på att göra klart mitt fördjupningsarbete. Men den här dagen blev inte som jag tänkt. Så jag kommer att få sitta i eftermiddag och under kvällen/natten. Är fortfarande arg efter gårdagen och det kommer att sitta i.
Tittade på sticklingarna jag tog från lavendeln och de har tagit fart och växt. Det var riktigt enkelt att föröka dem. Alla ser fortfarande ut att leva dessutom. Så med andra ord är det både enkelt och billigt. Win-win.
Har äntligen bestämt mig för vart jag ska ställa pallkragarna då det inte blev bra där jag hade tänkt mig det. Så det blir en fri yta. Rabarberna ska planteras där också.
De svarta valnötterna åkte ut idag. Är ganska trött på att ha dem inne då de börjar bli stora och platsen är mindre. Måste nog plantera om dem efter sommaren innan de får komma in igen, sen behöver de nog inte planteras om förrän nästa vår.
Har möblerat om bland växterna. Måste ta tag i att köpa jord, så jag kan plantera om de växter som behöver större krukor. 
Har sammanställt enkäterna med intervjufrågorna idag. Spännande att se alla olika svar och se hur olika personer tycker utan att jag vet vem som svarat vad i vilken enkät. Imorgon ska jag börja skriva. Håller på att fundera på exakt hur jag ska lägga upp det. Mycket som rör sig i mitt huvud idag. 
Idag blev det full pott i hönshuset ❤️
Dagens mat: Laxgratäng med ris och grönsaker.

Tisdag 
En väldigt varm dag idag. Skönt. Har varit ute i några omgångar och mitt under de varmaste timmarna stod jag och svettades vid spisen.
Ute i trädgården växter det så det knakar. Vinbären är verkligen på gång. Allihopa. Förhoppningsvis blir det att plocka några liter i alla fall. Jag har ju röda, rosa, vita, svarta och röda vinbär. Det är så roligt med lite färg.
Igår hade inte sparrisen kommit upp, idag var det två riktigt fina stänglar. Har för mig att jag kan skörda ett par iår. Gott!
Dragonen och gräslöken växer explosionsartat. Gräslöken har jag skördat hur mycket som helst av. Ska komma ihåg att skörda mycket av dragonen också.
Smulgubbarna i växthuset ser fantastiskt fina ut. Hoppas på att jag snart kan få några att äta också. Längtar!
Gurkorna har blivit några centimeter, så nu vill jag att de ska bli ännu större så vi kan börja äta av dem. Vore kul att slippa köpa gurka.
Körsbären blommar ❤️ Blev faktiskt sugen på att prova göra körsbärsvin. Behöver bara få tag i något bra recept. Har aldrig gjort vin förut, så jag känner att jag kan lära mig något av det här.
Dagens mat: Kalops och kokt potatis 

Onsdag 
Vilken dag det här blev. Lite kaosartat, men vi tog oss igenom den och alla mår fint och jag känner mig helt slut efter stress och alla känslor. Min dator satte sig på tvären imorse, jag kunde inte logga in. Gick igenom alla steg i fördjupningsarbetet och skrev stödord. Jag skrev ut mallen, så den har jag bredvid mig när jag skriver på datorn. 
Sen fick jag hämta lillisen tidigare och åka in akut till tandläkaren. Hem, äta sen lunch. In till Hedemora igen och veckohandla. Var även in på Granngården och köpte lite jord, odlingspluggar (ska ha i min hydroponiska odling då de pluggarnaär slut), och två sorters krukor. Den mindre till omplanteringar och de större till växthuset 
Hittade även en blus till mig på Max och Lilja, de har börjat sälja vuxenkläder där också! En marinblå, jättefin.
Var också och tog tbe-vaccin, då vaccinationsbussen var på stan. Jag hann knappt sätta mig innan det var klart. Det ömmar en del, men det har drt gjort de andra gången jag tagit det också. Nu behöver jag inte nästa dos förrän om fem år! Skönt!
Datorn fortsatte att krångla, bröt ihop, då jag känner sån otrolig stress över att jag vill göra något riktigt bra. Per fixade datorn och jag har kunnat sitta och fortsätta skriva, fundera, ändra, skriva lite här och där. Ska maila ett par frågor till mina lärare imorgon. Det blir prio ett när jag kör igång.
Dagens mat: Korvstroganoff och pasta.

Torsdag 
En plugg- och plockdag. Har gjort det vanliga, vattna växter, fixat med djuren och pluggat en hel del. Ska köra en snabbstädning imorgon på morgonen hade jag tänkt.
Tog i alla fall tag i tanken att prova sätta tre av de självsådda tomaterna i min hydroponiska odling. Det ska bli spännande att se utvecklingen och hur det kommer att gå. 
Ikväll ska jag fortsätta att skriva på mitt fördjupningsarbete. Har på något vis hittat min röda tråd som jag tycker känns bra. Imorgon är det fredag igen!
Dagens mat: Grön ärtsoppa, hembakt bröd och kokt ägg