Camillas Lilla

Fläskkarré och Vaktlar
Jag hade köpt hem ett storpack med fläskkarré då det var längesedan som vi åt det. Ibland (inte ofta) blir jag sugen på det. Jag stekte fläskkarrén och sedan fick de puttra på låg värme i såsen tills de blev klara.
Receptet kommer här:
 
Honungs- och pepparstekt fläskkarré 
4 skivor fläskkarré
1 tsk olja
2 msk honung
2 msk soja, gärna kinesisk soja
2 tsk grön- eller rosépeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk majsstärkelse
 
Salta och peppra karrén. Stek den på båda sidorna i olja i en stekpanna på hög värme. Häll över honungen, sojan och smulad peppar och sänk värmen. Häll på grädden och låt sjuda ca 5 minuter under lock tills karrén är klar.
 
Till kvällsmat blev det ärtsoppa med pannkakor och tranbärssylt. Synd nog lyckades jag använda upp grädden till såsen som jag gjorde till fläskkarrén. Så det blev ingen grädde till pannkakorna.
Blev lite full i skratt när jag var ut till vaktlarna under kvällen. De har hittills lagt ägg på ungefär samma ställe i sitt boende. Men igår hade någon backat in i ett gömställe som jag gjort och värpt där, så det ska bli spännande att se om det lägher ett ägg på samma plats imorgon!
De är verkligen fascinerande små hönsfåglar att iaktta. Bönan blev ordentligt sur på mig då jag skulle kolla om jag kunde se om det är en höna eller tupp. Nu tycker hon inte alls om mig. Jag är ett monster. Men jag vill veta. Vet nämligen inte hur hönorna kommer att reagera på en till tupp. Dock är jag nästan helt säker på att det är en höna.
Sen skulle jag gå in. Jag skrapade av fötterna och precis när jag gjorde det så hoppade något fram ifrån ett gömställe och jag blev så rädd. Då var det en stor groda som jag inte alls var beredd på.