Camillas Lilla

Arg och hallonplock
Idag blev jag riktigt arg. Jag blev kontaktad av en tjej förra veckan om att hon hade löparankor som hon ville sälja (har lagt ut en annons på två ställen). Jag hade skrivit i annonsen att jag kunde hämta nästa vecka ( v 31) då vi var i Norrland på semester och det gick bra för henne. Lovade att höra av mig idag om morgondagen.
Vi hade fixat klart i stort sett allting, utom maten då jag ville veta var de åt, så vi skulle köpa det imorgon innan vi åkte och hämtade dem. Skrev och frågade om vi kunde komma mellan 13-14 imorgon och så frågade jag vad de åt för mat, om de behövde värmelampa och om de hade börjat bada. Fick till svar att de blivit sålda i fredags. VARFÖR hör man inte av sig och berättar? Så enkelt, eller så hade man låtit bli att höra av sig överhuvudtaget om att hon hade ankor som hon ville sälja och inte kunde vänta. Det intressanta här är att jag ENBART har haft problem med yngre människor när det gäller ägg/höns/ankor osv. Inte med äldre, då de är ÄRLIGA. Hon erbjöd sig att hjälpa mig att ta kontakt med en som sålde svensk blå anka (tror jag att det var) och VARFÖR skulle jag vilja ha den rasen då jag enbart sökt efter LÖPARANKOR? Bemödade mig inte ens att svara henne. Tänker på det man lär barnen 'Har man inget snällt att säga, behöver man inte säga något alls'
För mitt svar hade inte blivit speciellt trevligt. Lärdom 337 (om samma sak) lita aldrig på någon annan, tro aldrig på något förrän du står där och har det du vill ha/köpa i din hand. Tro aldrig att något kommer att gå bra förrän det har gått bra. Så, nu har jag fått gnälla av mig en stund.
 
Jag och Per har haft fullt upp större delen av dagen. Vi började med att åka till Västerby och plocka hallon. Det blev 3,3 kilo. Ska dit fler dagar och plocka lite till hade jag tänkt. 
Sen hälsade vi på Pers mamma och hennes särbo en sväng. In på Dollarstore och köpte lite bra-att-ha-saker. Vi köpte även två grillböcker, de var billiga och hade en massa recept i sig som vi blev sugna på att prova.
När det var så fint väder som det var åt vi glass på 'Lappens'. Så gott med riktig kulglass.
Hemma har jag kokat saft på 2,5 kilo bär. Det var vinbären som jag plockade igår.
Har gjort en sats med hallonlikör till vintern och kanske som kan bli lite små julklappar. Den är i alla fall väldigt god.
Kom på att jag hade björnbär i frysen...och något som är gott är 'Hallon- och björnbärspaj'. Det är en riktigt god smakkombination. Kom på när det var 10 minuter kvar att jag hade glömt ha i bakpulvret i pajtäcket. Strunt samma känns det som. Tror att det blir bra ändå.