Öppnade lucka nummer två. Är imponerad av antalet fröpåsar i en lucka. Har velat prova gurksorten 'Picolino'. Ska ha fönstergurka i vår, det var otroligt härligt att gå och plocka när jag hade det sist och det var dessutom väldigt gott.

Det blev ingen glögg igår, fast vi brukar ha det som tradition varje advent. Tiden fanns inte överhuvudtaget. Så idag slängde jag ihop en saffranskladdkaka. Den har varit god när jag har gjort den förut och var lika god idag.

Saffranskladdkaka 12 port
100 g smör
1 förp saffran (0,5 g)
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Smör till formen
Sätt ugnen på 175°.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar)
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet i smöret. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret. Rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner sockerblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen 13-14 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
Till saffranskladdkakan blev det en varm glögg, den var också redigt god. 'Saffran och Vinteräpple'.

Dagens mat: Kålpudding, kokt potatis, brunsås, färnkål-, äppel-, & gurksallad, grönsallad, inlagd gurka, broccoli och lingonsylt.