Camillas Lilla

Närkontakt med vildsvin och Vaktelflytt
Jag brukar åka över skogen till jobbet då jag trivs med att se naturen och slippa för mycket trafik. Har man tur så se man något djur. Oftast ser jag rådjur och för ett par veckor sedan såg jag en tjädertupp på vägen. Imorse fick jag verkligen närkontakt med ett vildsvin. Jag såg hur något stort och mörkt rörde sig mot vägen i min vänstra ögonvrå. Tvärnitade och bara två meter framför mig rusar ett stort vildsvin med knorren rakt upp över vägen.
Förmodligen en galt. Den var riktigt stor och jag är glad att jag hann stanna bilen, för annars hade nog fronten blivit helt intryckt. Det var så nära byn jag bor i, så de verkar finnas närmare oss än vad vi tror. Saken är den att jag aldrig sett ett livs levande vildsvin i verkligheten och jag vet att jag sa till Per för ett tag sen (på ett ungefär)  att "första gången jag kommer att se ett vildsvin så är det nog för att jag kommer att krocka med ett". Men jag slapp krocka och fick ändå se ett. Brukar inte svära, då jag inte gillar med det blev ett "Helvete, ett vildsvin".
Åkte vidare, då sprang något mindre över vägen, typ en vessla/hermelin eller något liknande. Fortsatte köra en bit. Då ser jag en älg i vänstra ögonvrån och den kastar sig innåt slogen och springer och jag är så tacksam att den drog åt "rätt" håll. Blev ganska mör i huvudet efter morgonens djurupplevelser kan jag lova!
Idag fick mina två vaktlar flytta ut i hönshuset. Per hjälpte mig att bära ut en masss saker medan jag fångade in vaktlarna och satte dem i en transportbur. 
De utforskade allt i sin bur efter att jag släppte ut dem och de verkade både lugna och nöjda, vilket jag är tacksam över!
Hönsen blev såklart nyfikna MEN nu kommer de inte åt vaktlarna, tack vare att Per satte upp "hack-skyddet" (som jag kallar det) igår. Jag kan lova att det känts väldigt tomt inne nu under kvällen, när vi inte har några vaktlar inne, men samtidigt skönt för dem att slippa alla människoljud varje dag. 
I eftermiddags gick jag och Per en sväng i skogen och såklart hittade vi lite kantareller. Jag blir ju lika lycklig varje gång "skogens guld" dyker upp. 
Det blev tillbehör till dagens mat, grädddstuvad pyttipanna, dessutom stekte jag vaktelägg till. Jag tycker att vaktelägg är så goda att jag inte behöver krydda dem överhuvudtaget. De är godast som de är. 
Sen har jag äntligen skalat de 20 kilo äpplerna som  i plockade förra veckan. Av 20 kilo blev det 11,6 kilo skalade och tärnade äpplen. Känns väldigt lite, men skrutten och skalet är en stor del av äpplerna. Ska väl ta tag i och koka äppelmos, baka äppelpajer (att frysa ner) och göra lite äppelkräm någon regnig helg. Vill ta till vara på soliga och fina helger så länge det går och de tärnade äpplerna ligger i frysen, så det är ingen panik att tillreda dem.
Till sist vill jag bjuda på en väldigt fin bild från idag:
Hönsmys, när det är som bäst med den fluffigaste hönan av alla, Hönapöna 😍